Hogyan készülj fel, mit hozz magaddal?

ÖNÉLETRAJZ, DE MILYEN?


Állásbörze-látogatást ne tervezz önéletrajz nélkül! Nem nézelődni mész, hanem ismerkedni. És
ha valakinek szimpatikus voltál, szeretne majd rád emlékezni. Egy telefonszámmal semmire nem fog menni. Ráadásul HR szempontból a szakmai előéleted valamint a tanulmányaid a legfontosabbak (na meg a személyiséged).

Ha van időd felkészülni, legyen többféle önéletrajzod - attól függően, milyen pozícióról beszélgetsz, olyat tudsz adni.  Ha több oldalas a dokumentumod, mindenképpen tűzd össze az összetartozókat, nehogy elhagyja később a HR-es a fontos információkat.

 

MEGFELELŐ ÖLTÖZÉK

 

Ha még nem voltál állásbörzén, akkor sem szabad felkészületlenül
érkezned. A börze napjára gondolj úgy, mint egy állásinterjúra! Érdemes elegáns, állásinterjúnak
megfelelő öltözéket viselned, hiszen ott az adott cégek HR-esei várják a börzelátogatókat. Még ha személyiségünkkel meg is győznénk magunknak a szakembert, a kopott farmerünk esetleg elriaszthatja őt.

A szervezők mindig feltöltik az esemény oldalára az aktuális kiállítók listáját, sokszor pedig a nyitott pozíciókat is. Nézegesd végig ezeket, és amelyik ajánlat vagy cég szimpatikus, azt írd fel magadnak, így biztosan nem felejtesz el egyetlen olyan munkáltatóhoz sem odamenni, ahová akartál.

 

BÁTORSÁG

 

Nem kell félni, a standokon álldogáló emberek nem harapnak. Sőt, arra várnak, hogy odamenj
hozzájuk. Nem csak Te keresel állást, de ők is munkaerőt. Légy bátor, és szólítsd meg a cégek munkatársait! Mutatkozz be, kérdezd meg, milyen ajánlataik vannak, és mondd el, Te mihez értesz, mit tanultál.

 

Látogass ki az Arrabona Állásbörzére, és válogass bátran a lehetőségek közül!

 

Forrás: cvonline.hu
« Vissza az előző oldalra!

Arrabona Állásbörze - Magyar