2. Állásbörze kiállítók / Velux Magyarország Kft.

Velux Magyarország Kft.

Velux Magyarország Kft.

A VELUX Magyarország Kft. fertődi és fertőszentmiklósi üzemeiben közel 1100 főt foglalkoztat. Az új kollégák betanítása, beillesztése a szervezetbe nagy hangsúlyt élvez a vállalatnál, azonban a belépőkre irányuló programok nem lehetnek sikeresek egy stabil bázis nélkül.

A piacvezető tetőtéri ablakgyártónál ennek a biztos alapnak a kialakításban játszanak nagy szerepet a vállalatnál évtizedek óta elkötelezetten dolgozó munkatársak. A VELUX Magyarország Kft-t 1986-ban alapították, akkor még vegyesvállalatként. Magyarországon ma 20 munkatárs dolgozik, akik több mint huszonöt éve, tehát több mint negyed évszázada járulnak hozzá az üzleti sikerekhez.

”Leszögezhetjük, hogy manapság, amikor sokan váltogatják a munkahelyeiket nem vagyunk túl trendik.” – kezdi a beszélgetést Horváth Károlyné, aki 1988-ban lépett be az akkor még maroknyi embert alkalmazó vállalathoz. Éva Fertődön él családjával, így jelentkezésekor közrejátszott a gyár közelsége és a kiemelkedően jó körülmények. ”Mintavállalat. Így emlegették. Nem csak a cégen belül, de a környéken is mindenki így beszélt a VELUX-ról.” Az évek során Éva a fertődi faalkatrészgyártó üzem minden folyamatát és gépét megismerte, három évtizednyi tapasztalatot és tudást halmozott fel, amely rendkívül értékes a vállalat számára. Rengeteg kollégát tanított be az évek során, többen közülük ma már vezetőként dolgoznak a gyárban. ”Szívesen segítek a fiataloknak. Nagyon nyitott vagyok irányukba, hiszen mi vinné előre a hétköznapokat, ha nem a kölcsönös tisztelet és a folyamatos fejlődés?” Arra a kérdésre, hogy mi tartotta harminc éven át a vállalatnál annyit felel: ”Mindig megtaláltam azt az újdonságot, amivel tovább fejlődhettem. Ami kihívást jelentett. Szerintem ez a nagyvállalat remek kezdőpont a fiataloknak. Modern munkafolyamatokat, rendszereket sajátíthat el egy olyan multinacionális nagyvállalatnál, ahol még megmaradt a családias légkör.”

Varga József huszonhat éve csatlakozott a vállalathoz. A bátyja és az unokatestvére is a cégnél dolgozik. ”Asztalosként végeztem, körülbelül ötvenen dolgoztak itt, Fertődön, amikor én beléptem a vállalathoz. Azóta 1100 főre és két telephelyre nőttünk. Szemmel látható fejlődés.” József Osliban nőtt fel, és szinte mind a huszonhat év alatt ugyanabban a munkakörben dolgozott. ”Egyáltalán nem unalmas. Mindig fejlesztünk valamin, operátor vagyok, mégis az én véleményemre is kíváncsiak.” Abban, hogy mi az évtizedekig tartó sikeres karrier titka Éva és József egyetértenek. „Nyitottnak kell lennünk. Fejleszthetőnek és rugalmasnak. Mindezért cserébe pedig kapunk egy stabil munkahelyet, ahol nem vesznek el az emberek. Ahol reggelente összeállunk és megbeszéljük, hogyan telik majd a nap. Miért váltanánk munkahelyet, ha itt jól érezzük magunkat?” – teszik fel egyetértésben a kérdést.

« Vissza az előző oldalra!

Arrabona Állásbörze - Magyar