2. Állásbörze kiállítók / thyssenkrupp Automotive Systems

thyssenkrupp Automotive Systems

thyssenkrupp Automotive Systems

A thyssenkrupp győri üzeme már nem az apáink üzeme: itt is összeszerelés folyik, de ha van művészet a gyártásban, akkor az itt folyó „just in sequence” rendszerű munka biztosan az. A megrendeléstől számított mindössze 176 percen belül elkészül az egyedi futómű, ami a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel, miközben 15 éven át megőrzik az összes adatot a legutolsó kis csavarról is, hogy honnan származik, mikor és ki építette be, és hogy milyen nyomatékkal húzta meg. Egy ilyen teljesítményt csak egy teljes egységben működő csapat képes nyújtani. Ezt a csapatot vezeti Horváth Péter igazgató hat éve, a nyitás óta.

(Fotó: O. Jakócs Péter)

Kemény feltételek mellett kell alkalmanként dolgozni, van olyan munkatárs, aki szükség esetén akár éjszaka, vagy hétvégén is rendelkezésre áll, miközben egyetlen elrontott elem nem csak a thyssenkrupp üzemét, de a megrendelő gyártását is leállíthatja. Szeretnek ilyen helyen dolgozni? 

Mi egészen biztosan igen. Jelenleg több mint 140-en vagyunk a csapatban, és tény, hogy itt mindenre nagyon oda kell figyelni, nagy a felelősség, emberi életek múlnak a munkánkon. A legmodernebb eszközökkel vagyunk felszerelve és minden feltétel adott ahhoz, hogy kiválóan teljesítsünk. Pont ezért szeretünk itt dolgozni. A csúcsteljesítmény eléréséhez valóban sokat bele kell adni, de a siker feltölt. A szakmánkban nemzetközi összehasonlításban is a legjobbak közé tartozunk. Egy olimpiai csapat is megdolgozik az aranyáért, ahogy mi is. Ők is szeretnek a dobogó legfelső fokán állni, mi is.

Ennyi embernek kevés ott a hely.  Kik állnak a frontvonalban? 

Nálunk mindenki ott van. Nem is működne máshogy, itt csak akkor lehetünk sikeresek, ha az egész csapat tökéletesen együtt tud működni. Ezért ha éppen logisztikus vagy operátor munkatársat keresünk, akkor is elsődleges az emberi adottság, hogy csapatjátékos-e az illető, beilleszkedik-e a többiek közé. A siker itt csak közös eredmény lehet.  

Mi ösztönzi a csapatot nap mint nap ilyen teljesítményre?

Az anyagiakon kívül számos tényező van, ami a munkatársak számára ösztönző hatással bír, a siker is összekovácsol bennünket, de a legfontosabb, hogy a munkatársak számára van továbbfejlődési és előrelépési lehetőség. Középvezetőink nagy része például gyártósori munkatársként kezdett nálunk dolgozni. Ha másként nem tudjuk megoldani, akkor a thyssenkrupp a munkaidő terhére is lehetővé teszi a tanulást, a fejlődést. Aki egyszer igazán a csapat része lett, az itt marad nálunk. 


(Fotó: thyssenkrupp)
« Vissza az előző oldalra!

Arrabona Állásbörze - Magyar